Rose cottage (november 2020)
November 2020
In november was het huis dan klaar, de buitenkant tenminste, binnen is er ook nog veel verbouwingswerk.
En dus kon ik aan mijn English Cottage Garden beginnen.
Eerst een grote grondplaat gekocht waar het geheel op komt te staan. En groot is het, de tuin wordt enorm.
Eerst rondom het huis een terras maken: dus weer de eierdozen... Deze keer heb ik ze niet geknipt maar grofweg gescheurd. Daarna heb ik de randen wel recht geknipt maar de onregelmatige vorm behouden. Al die stukken heb ik dan gepuzzeld tot een mooi aansluitend terras. Ik had verschillende kleuren eierdozen gebruikt om een mooi effect te krijgen. Het effect was ook heel mooi maar ik vond het te bont, zeker in combinatie met een bloeiende tuin. Dus maar de verfkwast erover.... het terras wordt donkergrijs. Ook dit is daarna weer gevoegd met een mengsel van mod podge, zand en wat druppels zwarte kleurstof om een grijs effect te krijgen.
En zo is het geworden:
Eindelijk aan de tuin beginnen....
Dat betekent: eerst vooral heel veel bloemen en blaadjes uitponsen, honderden en honderden. (je hebt wel wat afval, zie foto)
Dan elk blaadje vormen, eventueel bijkleuren en opplakken op draad.
Na het maken van honderden bloemetjes en blaadjes kunnen ze in de bloembakken geplant.
Doorkijkje vanaf de buitenmuur:
Niet alleen bloembakken in de ramen, een English Cottage kan ook niet zonder 'hanging baskets' dus hier zijn er tot nu toe 5
Typisch voor een echte English Cottage is natuurlijk een mooie klimroos tegen het huis, per voorkeur naast de voordeur.
Dan maken we dat hier ook natuurlijk....
Zijaanzicht van de cottage:
Vooraanzicht met alle hanging baskets, bloembakken en de roos naast de voordeur
Zijaanzicht van de andere kant
De grondplaat is groot, de tuin wordt reusachtig. Al sinds het begin wilde ik er een haag omheen zetten maar ik wist niet hoe ik dat precies zou aanpakken. Dus dat zat al een hele tijd in mijn achterhoofd te zeuren. Ik had ondertussen bedacht om schuim te gebruiken, van het soort waarmee apparaten worden ingepakt voor het vervoer, dat heb je in allerlei diktes. Ik wilde dat een beetje bijknippen zodat het wat onregelmatiger en natuurlijker werd en dan groen spuiten. De nacht voordat ik er echt aan ging beginnen kreeg ik opeens een INGEVING. Ik had wel eens gezien dat ze voor modelbouw gedroogde bladeren fijnmaalden en dat over de grond strooiden als natuurlijk uitziende grond. Dus ik bedacht dat als ik de twee methodes nu eens combineerde, blaadjes malen (het was de perfecte tijd van het jaar om even wat bladeren uit de tuin te halen, ze liggen overal!), dan mijn op maat geknipte stukken schuim insmeren met lijm en dan door de gemalen blaadjes rollen en overal goed aandrukken. Laten drogen en dan groen spuiten! En ik moet zeggen, voor een zelfverzonnen experiment is het geweldig geslaagd, ik ben er heel blij mee, het komt natuurlijk over en dat was natuurlijk de bedoeling.
Vervolgens heb ik mijn moed bij elkaar geraapt om het voorpad te maken, weer de eierdozen. Nadat ik de vorige keer uren, dagen, weken eierdozen had geknipt en geplakt was ik het even zat en zag ik dat even niet meer zitten. Maar het moest toch gebeuren, dus aan de slag.
Nadat ik een mooi pad had gemaakt moest het geverfd. Maar helaas, vorige keer had ik een eigen verfmengeling gemaakt en het lukte me niet om diezelfde kleur te krijgen. 5 verflagen later was het hele pad om zeep, de voegen waren niet eens meer te zien. Dus wat nu? Alles opnieuw? Neeeeeeee.
Dus heb ik de voegen uitgekrabt en nog maar eens geverfd, vanaf de basis opnieuw. Het is nog niet hetzelfde, het pad is donkerder dan de rest. Maar het moet maar zo, een donkergrijs pad en een lichter grijs terras.
Dan op naar het volgende project: het rozenprieel. Dat moet het middelpunt van de tuin worden, en een eyecatcher, dus veel werk aan de winkel.
De panelen heb ik gemaakt van houtjes en het dak is gemaakt met de 3D printer, dat zag ik niet zitten om zelf te maken, en hij is nu prachtig geworden.
in elkaar gezet en het dak erop Zo'n mooi prieel moet natuurlijk wel begroeid zijn met rozen, dus weer roosjes maken, en nog meer roosjes. Elke bloem bestaat uit 15-16 bloemblaadjes die ieder apart uitgeponsd zijn, dan gevormd en stuk voor stuk opgeplakt, elke bloem is dus echt gigantisch veel werk, en ik had er wel 100 nodig!!! En dan ook nog eens heel heel veel blaadjes uitponsen. Maar na een paar dagen rozen maken en opplakken ziet het prieel er wel heel schattig uit! Vervolg van hoe het met Rose Cottage verder gaat en | ||
Overzicht van alle miniatuurprojecten
|
Reacties
Een reactie posten